perjantai 25. lokakuuta 2013

Rooman Colosseum


Antiikin Rooman nähtävyyksistä Colosseum on vaikuttavin. Se on kaupungin suosituimpia käyntikohteita.

Colosseum oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri, jonne mahtui 40 000 – 50 000 katsojaa. Colosseum sijaitsee aivan Rooman keskustassa.

torstai 24. lokakuuta 2013

Etna vuori


Etna-vuori on aktiivinen tulivuori Sisilian itärannikolla Italiassa. Se on korkein aktiivinen tulivuori Euroopassa. Vuoren korkeus on 3350 metriä, pinta-ala on 1 190 km² ja ympärysmitta 140 km.

Pisan kalteva torni


Pisan torni on italialaisen Pisan kaupungin tuomiokirkon kuuluisa kellotorni. Kellotornin rakennustyöt aloitettiin 9. elokuuta 1173, mutta huonosti tehtyjen perustusten ja epävakaiden maasedimenttien vuoksi rakennelma alkoi vajota kaakkoon jo kolmannen kerroksen kohdalla. Kallistumisongelman ja Pisan käymien sotien vuoksi torni valmistui vasta 1370.

Pisan kalteva torni on itse asiassa kaareva, sillä yläosaan tehtiin mutka, ja kellot sijoitettiin kallistuman vastakkaiselle puolelle huipun suoristamiseksi.


maanantai 21. lokakuuta 2013

Italian lippu


Italian lippu

Lipun mittasuhde on 2:3 eli se on puolitoista kertaa niin leveä kuin se on korkea. Lippu muistuttaa hieman Irlannin lippua. Lipussa värit ovat vasemmalta oikealle vihreä, valkoinen ja punainen.

Italia valtiolippu ja kauppalippu.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Gondoli - Italialainen vene

Kuva: Venetsian gondoleita

Gondoli on kapea ja pitkänomainen tasapohjainen italialainen vene, joissa on korkea perä ja keula. Venettä soudetaan yhdellä pitkällä peräairolla.

Gondoleita käytetään lähes yksinomaan Venetsian kanaaleissa liikuttaessa. Gondolin ohjaajaa kutsutaan gondolieeriksi.